Burun Ameliyatı Teknikleri
Burun ameliyatı teknikleri açık ve kapalı şeklinde ayrılabilir. Kapalı teknik açık teknikten çok daha üstündür. Bu yöntem burun dışında görünen iz olmaksızın çalışılır. Açık teknikte ödemler daha uzun sürer ve hasta izden dolayı rahatsız olabilir. Bununla birlikte kapalı teknik ustalık ve deneyim gerektirmektedir.
Doktorunuz çoğu durumda genel anestezi altında, kemiği ilgilendirmeyen durumlarda ise sedasyon ve lokal anestezi ile ameliyat önerecektir. Burun ameliyatları hastane ortamında gerçekleştirilmektedir.
Burun estetiği operasyonları genellikle bir saat kadar sürer. Ameliyat esnasında burun derisi, kemik ve kıkırdak çatısından ayrılır. Burnun yeniden şekillendirilmesi işlemi , burunda mevcut probleme ve cerrahın uyguladığı tekniğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Son aşamada deri, oluşturulan çatının üzerine adapte edilir.
Yeterince tecrübesi olan plastik cerrahların çoğu estetik burun ameliyatını burun içinden (kapalı teknik) yapmaktadır. Bu teknikte iyileşme daha hızlıdır ve dışarıdan görünen dikiş izi yoktur. Benim şahsi olarak ilk tercihim kapalı yöntemdir. Nadiren özellikle komplike vakalarda olmak üzere açık teknik tercih edilebilir: Burun deliklerini birbirinden ayıran, dik doku bandı (kolumella) üzerinde küçük bir kesi yapılır, burun derisi kaldırılarak buradan çalışılır.
Operasyon sonrası burun üzerine, burnun yeni şeklini muhafaza etmesine yardımcı olacak bir termoplastik bir atel uygulanır. Burun deliklerine yerleştirilecek olan tamponlar, ertesi gün alınır.